Afval transportcontrole leidt tot zes processen verbaal

15-09-2023
1154 keer bekeken

Op dinsdag 12 september nam de Omgevingsdienst Twente deel aan een afval transportcontrole, georganiseerd door de Politie Rijssen.

De controle vond plaats op het industriegebied in Rijssen en was een samenwerking tussen de gemeente Rijssen-Holten, de douane, de belastingdienst en de sociale recherche Twente.

Tijdens de actie is specifiek gecontroleerd op transport, logistiek en (milieu)criminaliteit van en naar de bedrijven gelegen in het industriegebied.

De controle is opgezet om de informatiepositie te bevorderen en de ondermijnende (milieu)criminaliteit tegen te gaan. Daarnaast is door de politie gecontroleerd op verkeerstechnische eisen en overige overtredingen. Ook overige (ondermijnende) overtredingen, o.a. wegenverkeerswet en de Opiumwet zijn gecontroleerd.

De Omgevingsdienst Twente heeft zes processen verbaal opgemaakt, voor onder andere het niet hebben van begeleidingsbrieven of het gebruiken van onjuiste eurocodes. Ook zullen er acht aspectcontroles worden ingepland bij bedrijven naar aanleiding van diverse constateringen.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen